Szerintem egyáltalán nem bonyolult... Egy kis angol tudás, egy kis számtech, és egy hét elteltével már profin kezeled a programot. (de persze én 4-5 éve használom, de még mindig van benne nekem újdonság)
az a baj, h. énbennem benne van az, h. most hú leülök és alkotn iemg minden, csak én ezt azonnal akarom, és átlalbáan ötletm sincs, és amint meglátom azt a sok cuccot, ami kijön a hozzáadás menüben... hát a szívroham kerülget, hogy mik ezek...
` 1 C# D# 4 F# G# A# 8 C# D# - = backspace tab C D E F G A H C D E [ ] return caps a C# D# f F# G# A# k l ; ' \ rtrn shift C D E F G A H , . / shift
... Nos ki kell hogy ábrándítsalak... A billentyűzet ugyanaz marad, leginkább egérrel lehet zongorázni, hozzá készített szoftverrel, vagy igazi szintetizátorral, amit a gépre kötsz.De a propellerhead, a reason fejlesztője írt hozzá ilyen szoftvert, de a reason 5-ben, elméletileg be lesz építve.
Én a trackerekről beszéltem, nem is a Reasonról
kockák...
A trackerek ilyen szempontból egész egyszerűek. Fogsz egy hangmintát, C-4 az eredeti hangja, D-4-en annál annyival magasabbra van transzformálva, hogy d’ legyen belőle stb. A billentyűzeted meg egy zongorává válik:<style type="text/css">.b { color: white; background-color: black } .w { color: black; background-color: white; } .g { color: #999; }</style><pre><span class="g">` 1</span> <span class="b">C#</span> <span class="b">D#</span> <span class="g">4</span> <span class="b">F#</span> <span class="b">G#</span> <span class="b">A#</span> <span class="g">8</span> <span class="b">C#</span> <span class="b">D#</span> <span class="g">-</span> <span class="g">=</span> <span class="g">backspace</span><span class="g">tab</span> <span class="w">C </span> <span class="w">D </span> <span class="w">E </span> <span class="w">F </span> <span class="w">G </span> <span class="w">A </span> <span class="w">H </span> <span class="w">C </span> <span class="w">D </span> <span class="w">E </span> <span class="g">[ ] return</span><span class="g">caps a</span> <span class="b">C#</span> <span class="b">D#</span> <span class="g">f</span> <span class="b">F#</span> <span class="b">G#</span> <span class="b">A#</span> <span class="g">k l ; ' \ rtrn</span><span class="g">shift</span> <span class="w">C </span> <span class="w">D </span> <span class="w">E </span> <span class="w">F </span> <span class="w">G </span> <span class="w">A </span> <span class="w">H </span> <span class="g">, . / shift</span></pre>Aztán persze hogy vicces legyen, vannak effektek, de ezek is tökegyszerűek, szerintem